Volledig scherm
PREMIUM
Bus met scholieren vertrekt voor vakantie naar Lloret de Mar. © Jean Pierre Reijnen

Examenstress wegfeesten in de zon: scholieren verkiezen vliegtuig boven bus

EINDHOVEN - De centrale hal van Eindhoven Airport lijkt deze dagen af en toe net het middelbare schoolplein. Honderden leerlingen laten de examenstress achter zich en vertrekken naar de zon. Het vliegtuig is daarbij veruit het populairste vervoersmiddel.

Toen het reisbureau een mailtje stuurde met een lijst van alle musea aan de Costa Brava konden Barten Bernards en zijn vrienden een lachbui niet onderdrukken. ,,We gaan in Lloret de Mar elke avond om 22.00 uur naar bed en om 7 uur eruit, anders krijgen we niet alles gezien", grappen ze. Nee, de culturele hoogtepunten van de Spaanse kust hoeven niet op de komst van de vijf vrienden uit Nijmegen te rekenen. Maar dat was vroeger natuurlijk niet anders. Wat wel anders is: veruit de meeste scholieren pakken het vliegtuig in plaats van de bus, de auto of de fiets. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven