Volledig scherm
PREMIUM
Expats krijgen een rondleiding in Oirschot. Een fiscale maatregel dreigt de regio en eigenlijk heel Nederland minder aantrekkelijk te maken voor buitenlandse kenniswerkers. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Expats in de knel door fiscus

EINDHOVEN - Het korten op de belastingaftrek voor expats maakt het niet makkelijker de strijd om internationale talenten te winnen. En de maatregel die de staatssecretaris van Financiën aankondigde, treft ook buitenlandse kenniswerkers die hier al wonen. 

Waar iedereen de mond vol heeft over een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor expats, komt staatssecretaris Menno Snel van Financiën met een ongunstige fiscale maatregel. De versobering van de belastingaftrek voor expats kán een belemmering zijn om voor bijvoorbeeld werken in de regio Eindhoven te kiezen. En het inkorten van de termijn treft ook de al hier wonende internationals. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen