Volledig scherm
De auto's worden op stenen gezet en vervolgens worden de wielen gestolen © Ronnie Greef

Extra beveiligingsmaatregelen Q-Park Meerhoven lijken niet te werken: wielendieven slaan wéér toe

EINDHOVEN - Nadat in juni bekend werd dat dieven het voorzien hadden op wielen van auto's in de parkeergarage van Q-Park Meerhoven kondigde Q-Park extra beveiligingsmaatregelen aan. De maatregelen lijken alleen niet echt te werken, deze maand werden er namelijk bij verschillende auto's weer wielen gestolen.

Bewoners van Meerhoven delen op een besloten Facebookgroep verschillende foto's van auto's waarvan de wielen gestolen zijn. Dieven lijken het vooral te hebben voorzien op wielen van Mercedes en Audi. De diefstallen vinden telkens plaats op het Park + Fly-gedeelte. Daar worden de auto's op stenen gezet waarna de wielen eraf worden gehaald. Sinds oktober vorig jaar is dit stukje parkeergarage exclusief bedoeld voor Airport-reizigers. Volgens Q-Park is de parking voorzien van camera’s. 

Maatregelen

Nadat in juni bekend werd dat wielendieven actief waren in de garage, heeft Q-Park naar eigen zeggen maatregelen genomen, daarnaast staan er nog een aantal maatregelen gepland. ,,Vanuit veiligheidsoverwegingen kan ik helaas niet ingaan op het type maatregelen", laat een woordvoerder van Q-Park weten. 

Medewerking

Bij het bedrijf balen ze logischerwijs van de diefstallen. ,,Wij betreuren het ten zeerste en verlenen volledige medewerking", laat een woordvoerder weten. Wanneer iemand aangifte doet van diefstal, kan de politie beschikken over camerabeelden van Q-Park.

Volledig scherm
De auto's worden op stenen gezet en vervolgens worden de wielen gestolen © Ronnie Greef
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven