Volledig scherm
Vorig jaar werden ook al zakken asbest gedumpt aan de rand van een vijver in park Meerland © Rob Burg

Extra controles na vandalisme in park Meerland in Eindhoven

EINDHOVEN - In park Meerland zijn honderden bakstenen uit een terrasje gesloopt en in het water gegooid. Het vandalisme in het park leidt tot ergernis onder de bewoners. De gemeente zet extra handhavers in.

Veel buurtbewoners klagen over overlast en vernielingen in park Meerland. Deze week plaatste een bewoner een foto op Facebook van het vernielde terras. Dat leverde veel boze reacties op. ‘Het wordt steeds gekker in de wijk en in het park. Erg jammer’, schrijft iemand. ‘Je wil niet weten wat er ’s avonds allemaal rondhangt in het park’, beweert een ander.

Een woordvoerder laat weten dat de gemeente op de hoogte is van het probleem. Er wordt gezocht naar een structurele oplossing om te voorkomen dat de stenen opnieuw uit het terras worden losgemaakt. De reparatie laat echter nog even op zich wachten omdat de stenen niet op voorraad zijn. De gemeente zet ondertussen extra handhavers in.

Mirjam van Bijnen, eigenaresse van de Shoeby in het naastgelegen winkelcentrum, merkt ook dat het ’s avonds onrustig kan zijn in de buurt. „Mensen zeggen wel eens dat je na 9 uur niet meer in het park moet komen. Dat is toch niet de bedoeling?”

Onlangs is er in de wijk een buurtpreventiegroep gestart om de overlast aan te pakken. Maar volgens de winkelier speelt het probleem al jaren. „Er is vrijwel niets in de wijk waar die jongeren naartoe kunnen.” Van Bijnen vindt het dan ook vreemd dat de gemeente daar niet aan lijkt te werken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven