Volledig scherm
PREMIUM
Anastasia Ali (l) en Imad Alnakhaal (r) bezig met vrijwilligerswerk bij de MTB Challenge op de High Tech Campus, afgelopen zondag. © Bert Jansen

Extra impuls voor sociaal ondernemers in Brabant

EINDHOVEN - Een groeiend aantal bedrijven richt zich op meer dan alleen het maken van winst. Sociaal ondernemers worden ze genoemd. Ze pakken een maatschappelijk probleem aan, bieden zorg aan anderen, stimuleren duurzaamheid of hebben anderszins een positieve impact op de samenleving.

De provincie Brabant heeft een fonds geïntroduceerd om dit soort bedrijven een extra impuls te geven; het 'Brabant Outcome Fund (BOF)'. In de eerste ronde zijn vijf ondernemingen geselecteerd. Behalve Refugee Team uit Eindhoven (zie verhaal hieronder) gaat het om FladderFarm mobiel uit Oirschot, het Summa Zorg-project Samen Slim Zorgen Thuis, CTalents en Stichting Sarban de Toekomst.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven