Extreem jonge verdachten (13, 15 en 18 jaar) opgepakt voor overvallenreeks rondom Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Behalve een jongen van slechts 13 jaar oud die de Primera binnenstapte met een mes, wist de politie gisteravond mogelijk ook de daders van een tweede overval op te pakken. Het gaat om een overval op de Aldi supermarkt in Geldrop, die donderdag een paar uur later plaatsvond. Ook deze verdachten zijn nog jong: 15 en 18 jaar.

In een paar uur tijd werden donderdagavond drie winkels in Eindhoven en Geldrop overvallen door verschillende daders. Wat opnieuw opvalt is de jeugdige leeftijd van de aangehouden verdachten. Het gaat om jongens van 13, 15 en 18 jaar oud, die in de regio woonachtig zijn. 

Aldi in Geldrop

Een 18-jarige jongen uit Eindhoven werd aan het begin van de nacht door een arrestatieteam in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij wordt samen met een 15-jarige jongen uit Geldrop verantwoordelijk gehouden voor een overval op een filiaal van Aldi aan het Sint Jozefplein in Geldrop. Ook de jongste verdachte werd rond die tijd thuis opgepakt. Bij de overval, die donderdagavond rond acht uur gebeurde, bedreigden de daders het personeel met een mes en vermoedelijk een vuurwapen. Zij dwongen de medewerkers tot afgifte van geld, waarna ze ervandoor gingen. 

Politie is aanwezig bij de Aldi in Geldrop vlak na de overval
Volledig scherm
Politie is aanwezig bij de Aldi in Geldrop vlak na de overval

Primera Winkelcentrum Woensel

Eerder die donderdag werd kantoorboekhandel Primera in Winkelcentrum Woensel overvallen. Een zeer jeugdige verdachte maakte de winkel geld afhandig nadat hij een medewerkster met een mes bedreigde. Kort na de overval werd in het Henri Dunantpark een 13-jarige jongen uit Eindhoven door een agent in burger opgepakt. Op basis van de goede bewakingsbeelden werd via Burgernet een signalement verspreid. Ook de politieheli vloog direct ter assistentie vanuit de lucht uit. 

Een getuige reageerde na de Burgernetmelding dat hij de vermoedelijke verdachte richting dat park had zien rennen. De politieman zag de jongen uit de bosjes komen en hield hem aan. De jongen werd op het bureau verhoord. Hij bekende de overval te hebben gepleegd. Gezien zijn leeftijd en omdat er verder geen gronden meer waren om hem langer vast te houden, besloot de officier van justitie om hem in afwachting van vervolging vrij te laten en over te dragen aan zijn ouders.

Bloemenwinkel Winkelcentrum Woensel

Donderdag vond er nog een derde overval plaats: op een bloemenwinkel naast Albert Heijn XL op Winkelcentrum Woensel. Daarvan is de dader nog voortvluchtig. Rond half negen bedreigde een vermoedelijk negroïde man een medewerkster met een vuurwapen en dwong haar geld af te geven. Daarnaast moest het slachtoffer languit op de grond gaan liggen.

De overvaller ging er waarschijnlijk op een blauwe scooter vandoor. Hij was donker gekleed en droeg een bivakmuts. Van hem ontbreekt nog elk spoor. Ook deze overval wordt door het speciale overvallenteam in Eindhoven onderzocht. 

Overval bij AH XL in Eindhoven.
Volledig scherm
Overval bij AH XL in Eindhoven. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven