Volledig scherm
F-16 landt op Vliegbasis Eindhoven © Joris van Boven

F-16's oefenen tien dagen lang vanaf Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN - Op Vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagochtend drie F-16's geland. Later vandaag volgen er nog zeven meer. De toestellen zijn tot en met maandag 16 december hier gestationeerd, in verband met een oefening, aldus een woordvoerder van de vliegbasis. 

De straaljagers van Vliegbasis Volkel vliegen niet in de weekends en door de week tot uiterlijk 22.45 uur. De oefenvluchten gaan rond 10.00 's morgens van start. 

De Eindhovense vliegbasis, waar Hercules transportvliegtuigen zijn gestationeerd en het KDC10 tankvliegtuig, geldt als ‘uitwijkveld’ voor F-16's en helikopters. ,,Van tijd tot tijd moeten procedures, bevoorrading, logistiek en het aftanken ook op de uitwijkvelden worden beoefend", aldus de woordvoerder. Daarmee worden operaties tijdens uitzendingen naar het buitenland getraind. 

,,Kort gezegd gaat het hierom: wat neem je mee aan materialen? In Eindhoven hebben we, anders dan in Volkel, niet alles standaard bij de hand, gereedschappen bijvoorbeeld. En ook de taxibaan hier is net even anders.”  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven