Pastoor René Wilmink.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor René Wilmink. © Geert Van Elten

Facebook als alternatief voor huisbezoek van de kerk

EINDHOVEN - Verbinding is de kracht van kerkgenootschappen om elkaar te steunen in tijden van nood. Maar tijdens deze wereldwijde gezondheidscrisis kunnen gelovigen niet bij elkaar komen.

Quote

De mis van 15 maart had 4000 views

pastoor René Wilmink

Normaal trekt een zondagse eucharistieviering van de Sint Jorisparochie in Eindhoven zo’n 200 tot 230 bezoekers, waaronder veel jonge gezinnen, op de andere dagen maakt nog een dertigtal de gang naar de avondmis om zeven uur. Sinds 15 maart zijn de kerkbanken in de monumentale Sint Joriskerk leeg. Toch blijft pastoor René Wilmink dagelijks de Heilige Mis opdragen. ,,Dat kan niet anders, want Christus toont zich dan aan ons.”

Maar ondanks de lege kerk blijft de viering niet ongezien en de preek niet ongehoord. Via de website van de parochie zijn de vieringen door middel van een livestream te volgen. Eventueel op een later moment, als het uitkomt. ,,De mis van 15 maart had 4000 views”, weet Wilmink. Ook via Facebook weet de parochie de gelovigen te bereiken. ,,Het biedt net als de telefoon een alternatief voor huisbezoeken aan zieken.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven