Volledig scherm
PREMIUM
Toon Sweegers werd gevonden in een auto op Den Bult. © Bert Jansen

Familie over geliquideerde Toon Sweegers uit Eindhoven: ‘Hij was een boefje, maar geen crimineel’

EINDHOVEN - De familie van Toon Sweegers worstelt zich door het leven na zijn dood, vooral ook vanwege alle nooit beantwoorde vragen rond zijn moord. De man die daarvoor verantwoordelijk is, mag niet elke avond rustig gaan slapen. „Hij heeft een heel gezin kapot gemaakt.”

Volledig scherm
Toon Sweegers, die in april 2018 werd vermoord in Eindhoven © Familie Sweegers

Het appje was elke avond een vanzelfsprekendheid. Twee X’jes stuurde ze. Simpel en kort, gewoon om voor het slapen gaan even te laten weten dat ze aan hem dacht. Haar vader stuurde op zijn beurt trouw een digitale kus terug: X. Elke avond, ook op 11 april 2018. Als ze de volgende ochtend ontdekt wat haar vader is overkomen, beseft ze dat ze de zo vertrouwde berichtjes nooit meer gaat krijgen.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de Eindhovenaar op een steenworp afstand van het PSV-stadion werd doodgeschoten in een klassieke auto. De daders, of dader, werden nog niet gepakt. Om te voorkomen dat die rustig achterover kunnen leunen, wil de familie voor een nieuwe impuls in het politie-onderzoek zorgen. De nabestaanden loven nu zelf 50.000 euro uit voor diegene die deze zaak oplost.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven