Volledig scherm
Fanfare St. Willibrordus repeteert voor het optreden op 9 juni © Ad Adriaans

Fanfare St. Willibrordus zoekt met BZB de folk en rock op

WINTELRE - Fanfare en drumband St. Willibrordus uit Wintelre zoekt op zaterdag 9 juni de folk en rock op. In een tent aan de Merenweg treedt het korps dan samen op met BZB, voorheen Band Zonder Banaan.

Met een fanfare en een drumband heeft het Wintelrese korps elke vijf jaar een jubileum te vieren. Een jubileumconcert in een tent op het dorpsplein was ooit de geijkte manier om daarbij stil te staan. ,,Die tijd is al even voorbij, dat werkt niet meer”, zegt Jeroen van der Heijden van de fanfare. Toch vinden de muzikanten dat ze om de zoveel jaar ergens naar toe moeten werken. Zo verzorgde St. Willibrordus in het verleden optredens met Pater Moeskroen en Gerard van Maasakkers. ,,Er zijn bepaalde artiesten en bands die vaker optreden met een muziekkorps. Zij hebben daarvoor arrangementen beschikbaar. BZB is er daar één van”, motiveert Van der Heijden de keuze voor de band uit Volkel.

Al enkele maanden oefenen fanfare en drumband zo’n tiental arrangementen die ze samen met de band gaan spelen. Daaronder bekende nummers als Echte vrienden en Koning Pinteman. De Wintelrese muzikanten hebben ervaren dat de arrangementen heel anders klinken als de band niet meespeelt. Van der Heijden: ,,We missen de band, vooral de zang.”

Quote

Voor de fanfare is het spannender dan voor ons. Wij doen wat we normaal doen, maar zij moeten een heel ander soort muziek maken

BZB-saxofonist Robert van Asseldonk

Voor de fanfare is de uitdaging dan ook groter dan voor BZB, weet BZB-saxofonist Robert van Asseldonk inmiddels. ,,Voor de fanfare is het spannender dan voor ons. Wij doen wat we normaal doen, maar zij moeten een heel ander soort muziek maken.” Dinsdag speelde Van Asseldonk mee tijdens de repetitie van de fanfare. Voorafgaand aan het optreden op 9 juni vindt de generale repetitie plaats met de complete band. ,,Onze ervaring is dat dan alles op zijn plek valt”, weet Van Asseldonk. Hij kijkt al uit naar het gezamenlijke optreden. ,,Ons repertoire leent zich helemaal om samen met een fanfare te spelen. We hebben het al verscheidene keren gedaan en een fanfare is echt een toevoeging. De energie die je samen hebt, is gigantisch. Het wordt één groot feest”, blikt hij vooruit.

Kaarten à 15,00 euro voor het concert met BZB zijn te bestellen op fdwintelre.nl. Een VIP-kaart kost 50 euro. Aanvang 20.00 uur. Zondag 10 juni vindt in de tent een gratis te bezoeken kapellenfestival plaats.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven