Deelnemers Chris Janssen (81) en Sonja van Lang (59). In het project ‘Nacht Wacht’ werken creatievelingen alle lagen van Eindhoven mee aan een expo in het Van Abbe over de nacht. Vandaag is de feestelijke opening van expositie ‘De Nacht Wacht’ in het Van Abbemuseum.
Volledig scherm
Deelnemers Chris Janssen (81) en Sonja van Lang (59). In het project ‘Nacht Wacht’ werken creatievelingen alle lagen van Eindhoven mee aan een expo in het Van Abbe over de nacht. Vandaag is de feestelijke opening van expositie ‘De Nacht Wacht’ in het Van Abbemuseum. © Doris van Gool/DCI media

Fantasievolle interpretaties van De Nachtwacht in Van Abbe te bewonderen: ‘Schilderen maakt iets los bij mij’

EINDHOVEN - Wat is jouw interpretatie van Rembrandts De Nachtwacht? Die vraag kregen totaal uiteenlopende Eindhovense inwoners die creatief bezig zijn. In een samenwerking tussen CKE, HK1 en het Van Abbe maakten meer dan negentig deelnemers beeldend werk. Vanaf vrijdag 24 maart is er een expositie in het Van Abbemuseum.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven