Volledig scherm
De toekomstige locatie van restaurant Five Guys in Eindhoven. © Diede Hoekstra

Fastfoodketen Five Guys opent 11 december op Markt in Eindhoven

EINDHOVEN - Five Guys in Eindhoven opent maandag 11 december de deuren. De verbouwing van het voormalige winkelpand aan de Markt is inmiddels in volle gang. Onvoorziene omstandigheden daargelaten gaat het restaurant dus nog voor de feestdagen open. 

Het filiaal in Eindhoven is het eerste restaurant van de Amerikaanse fastfoodketen in Nederland. Utrecht zal snel volgen en ook voor Den Haag en Rotterdam zijn inmiddels restaurants aangekondigd. 

De eerste vestiging van Five Guys opende in 1986 in het Amerikaanse Arlington. De naam verwijst naar de oprichter en zijn vier zonen. Five Guys heeft 1.500 restaurants, voornamelijk in thuisland Amerika en Canada. In 2013 werd in Londen de eerste Europese vestiging geopend.

Honderd zitplaatsen

Het Eindhovense restaurant is 650 vierkante meter groot en krijgt meer dan honderd zitplaatsen. Of Five Guys, in navolging van Burger King en straks McDonalds, ook gaat bezorgen is nog de vraag. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is Five Guys deze mogelijkheid momenteel aan het testen. 

In Amerika werd Five Guys meerdere keren uitgeroepen tot beste hamburgerketen van het land. De keten is vooral bekend om de hamburgers, maar bezoekers kunnen er ook terecht voor hotdogs en sandwiches. Bijzonder is dat bezoekers zelf onbeperkt toppings zoals sauzen, tomaten, sla en uien voor bij hun hamburger mogen kiezen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven