Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Faunabeheerders manen provincie tot duidelijk zwijnenbeleid

EINDHOVEN - Moeten alle zwijnen in Brabant zo snel mogelijk afgeschoten worden? Of is het beter om de overlast te beperken zonder de hele populatie uit te roeien? Daarover zou de provincie glashelder beleid op papier moeten zetten, zo staat in een advies van de faunabeheerders in de provincie.

Naar het rapport van de Faunabeheereenheid Brabant (FBE) werd al even uitgekeken. Zeker sinds de Afrikaanse varkenspest in België opdook, en daarmee ook de discussie over verspreiding van veeziektes via wilde zwijnen weer flink oplaaide. Gedeputeerde Johan van den Hout (SP) vroeg de FBE het al gepland rapport over zwijnenbeheer zo snel mogelijk aan te leveren. Het advies van de beheereenheid is zwaarwegend. Zeker omdat in de FBE een groot aantal belangrijke organisaties is vertegenwoordigd, van boerenorganisatie ZLTO en de Jagersvereniging tot gebiedsbeheerders als Brabants Landschap en Natuurmonumenten.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven