Het Jan Louwers Stadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Jan Louwers Stadion. © Jurriaan Balke

FC Eindhoven - TOP Oss vrijdag uitverkocht dankzij sponsor

EINDHOVEN - FC Eindhoven speelt vrijdag tegen TOP Oss voor het eerst jaren in een uitverkocht Jan Louwers Stadion. Alle niet verkochte kaartjes zijn opgekocht door sponsor SRP Zuid van Ronald Onink, tevens lid van de raad van commissarissen van de club. 

Ronald Onink nieuwe voorzitter FC Eindhoven
Volledig scherm
Ronald Onink nieuwe voorzitter FC Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Hoeveel het er precies zijn en wat dat kost, wil Onink niet zeggen. Normaal zijn er volgens de officiële opgave zo'n 2400 toeschouwers, al wordt daar nog wel eens aan getwijfeld.  In totaal kunnen er 4200 bezoekers in het stadion op Genneper Parken. ,,Dus dan kun je wel uitrekenen hoeveel het er zijn", lacht de eigenaar van de Bestse onderneming die enkele jaren geleden ook voorzitter van  FC Eindhoven was. 

Hij heeft de ongeveer 1800 kaartjes die hij opkocht uitgedeeld aan voetbalverenigingen rondom Eindhoven, vertelt hij in een toelichting. Het idee daar achter is volgens Onink om FC Eindhoven weer herkenbaar te maken voor de stad. ,,Het doel van de club is om uiteindelijk weer 80 procent van de jongens die het op het veld moeten doen, uit deze regio te laten komen. Dan moet je wel jezelf als club ook presenteren, liefst voor een vol stadion, met een gezellige entourage."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven