Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Feestpilletje is here to stay

AchtergrondNederlandse jongeren behoren tot de grootste drugsgebruikers van Europa. Politiebazen die wijzen op de criminaliteit achter al die feestpilletjes kunnen daar niks aan veranderen. ,,Ik zal blijven gebruiken."

Op tafel ligt een wit envelopje. De inhoud: wit poeder. ,,Nul komma twee milligram", zegt de jongen die het envelopje uit zijn rugzak heeft gehaald. Hij wil graag weten hoeveel cocaïne er werkelijk in het poeder zit. Charles Dorpmans, drugsexpert van Novadic-Kentron, vraagt hem een paar kruimeltjes cocaïne in een glazen buisje te doen, zodat hij het kan opsturen naar het laboratorium.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningoverval en poging tot verkrachting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningover­val en poging tot verkrach­ting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    EINDHOVEN - Mohammed N. (42) uit Hoogeveen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging voor het beroven en aanranden van een 94-jarige vrouw in Eindhoven. Dat gebeurde in maart in 2015. Diezelfde dag mishandelde hij twee mannen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder, in februari 2016, zes jaar gevangenisstraf op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven