Eerdere editie van De Parade.
Volledig scherm
Eerdere editie van De Parade. © Mobile Arts

Festival De Parade in Eindhoven wordt een maand verplaatst

EINDHOVEN - Het bekende, rondreizende theaterfestival De Parade dat eind mei voor het eerst naar Eindhoven zou komen, is een maand verplaatst, naar 26 juni tot en met 5 juli. 

De Parade zou eigenlijk van 29 mei tot en met 7 juni neerstrijken in Eindhoven. Dat is nu, vanwege het coronavirus, bijna een maand uitgesteld. Tien dagen lang moeten er tussen 26 juni en 5 juli ruim 25 voorstellingen te zien in tenten naast het Parktheater in Eindhoven. 

Programmeur Bram Jacobs van het Parktheater: ,,We hebben in overleg met de Parade en de gemeente besloten om het evenement uit voorzorg een maand te verplaatsen. Door het annuleren van Rotterdam ontstond die mogelijkheid.”
In Rotterdam staat de Parade traditiegetrouw in het Museumpark. Door bouwwerkzaamheden kan het festival daar dit jaar geen doorgang vinden. 

Theaterfestival de Parade wordt nu gehouden in Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Het eerste jaar verwacht de Parade in Eindhoven met de theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen zo’n 10.000 bezoekers te trekken en denkt dat binnen drie jaar op te kunnen trekken naar 25.000 belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven