Fietser (56) zwaargewond na aanrijding door auto in Eindhoven

videoEINDHOVEN - Op de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven is zaterdag aan het begin van de avond een fietser aangereden. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Eindhoven, is zwaargewond geraakt. 

De man belandde met zijn fiets op de voorkant van een auto en viel daarna op de grond. Hij is dermate zwaargewond dat er een traumahelikopter is gekomen. De trauma-arts is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis van Tilburg. 

De betrokken auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurster van het voertuig is een 23-jarige vrouw uit Eindhoven. Zij raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken. 

De straat werd na het ongeluk afgesloten. De politie onderzoekt nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. 

Volledig scherm
De auto en fiets na het ongeluk op de Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
De trauma-arts in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven