André Grootendorst (40) uit Boskoop
Volledig scherm
André Grootendorst (40) uit Boskoop © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Filmset Redbad in Eindhoven overspoeld door mannen met baarden

VIDEOEINDHOVEN - Van die hippe, gestileerde en met veel zorg gesoigneerde baardmodelletjes kom je niet zo heel veel tegen op de set van Redbad, het historische filmepos dat momenteel gedraaid wordt in het PreHistorisch Dorp. 

Mannen met ruige baarden daarentegen en wilde haardossen -een tikkeltje onverzorgd mag- lopen er meer dan genoeg rond.  De baard is hip, dus is het vissen in een bomvolle vijver als filmmakers besluiten op zoek te gaan naar een leger bebaarde figuranten.  

Dat vissen ging al eerder van start maar kreeg maandag een nieuwe impuls omdat er eventjes een tekort dreigde te ontstaan. Vooral voor een drietal massale vechtscènes die in de komende weekends worden gedraaid -'s nachts- waren figuranten nodig. Een oproepje, maandagmiddag geplaatst op de site van het ED, deed wonderen. Maar liefst een dikke duizend kandidaten meldden zich binnen een dag bij de filmmakers.

Kappersbranche blij

Behalve de filmmakers is overigens ook de kappersbranche blij met de huidige baardenhype. Jarenlang daalde de omzet in de sector maar sinds 2014 zit deze weer stevig in de lift, blijkt uit CBS-cijfers. 

André Grootendorst (40) uit Boskoop, foto boven: ,,Ik ben gevraagd voor deze film want ik heb maar één been. En daarnaar was men juist op zoek. En... ik ben natuurlijk verschrikkelijk knap. Ik doe maar in één scene mee. Daarin ga ik dood. Dat kun je maar één keer." 

Maarten Zurhorst (53) uit Oldenzaal: ,,Ik ben zelf barbier, dat zit al generaties lang in mijn familie. In mijn salon is het de laatste jaren véél drukker geworden. Volgend jaar gaan we de zaak grondig verbouwen. Dankzij de hype!"  

Maarten Zurhorst (53) uit Oldenzaal
Volledig scherm
Maarten Zurhorst (53) uit Oldenzaal © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Leo Bleeker (46) uit Uitgeest: ,,Die baard -althans van deze lengte- heb ik sinds een jaar. Ik vind 't gewoon mooi. Een keer per maand ga ik naar de barbier om 'm bij te laten werken. Dat kost me 17 euro. Is te overzien, toch?"  

Leo Bleeker (46) uit Uitgeest
Volledig scherm
Leo Bleeker (46) uit Uitgeest © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ruud Coolen (31) uit Eindhoven: ,,Die baard heb ik écht niet omdat het mode is. Ik heb 'm sinds twee jaar maar wilde 'm al veel langer. Ik heb niks met die hype en bij zo'n hippe barbershop zul je mij dan ook niet zien. Ik hou 'm zelf wel bij, trim de zijkanten een beetje." 

Ruud Coolen (31) uit Eindhoven
Volledig scherm
Ruud Coolen (31) uit Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eric van Dijk (62) uit Eindhoven: ,,Ik heb een baard zodat ik me niet elke dag hoef te scheren. Nee, dat is geen luiheid. Ik noem het liever efficiency. Het is bovendien goedkoop, net als mijn lange haar. Dat heb ik ook al tientallen jaren." 

Eric van Dijk (62) uit Eindhoven
Volledig scherm
Eric van Dijk (62) uit Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven