Volledig scherm
De nieuwste versie van het ontwerp van De Bakermat, het woongebouw dat moet verrijzen aan het Marconiplein (Boschdijk-Marconilaan) in Eindhoven. De bouw start na de vakantie van 2019. © SDK Vastgoed/Maarten Baas/Van Aken Architecten

Flats De Bakermat op Marconiplein in Eindhoven verkocht, woningen Next in verkoop

EINDHOVEN - Alle 235 appartementen in het nieuwe woongebouw De Bakermat van SDK Vastgoed op het Marconiplein in Eindhoven zijn verkocht aan belegger Syntrus Achmea. Die gaat de woningen verhuren. Tegelijkertijd komen 60 koopappartementen van SDK op Strijp-S in de verkoop.  Daarvoor hebben zich al 2200 mensen ingeschreven. 

De bouw van De Bakermat zou eerder dit voorjaar beginnen, maar dat is vertraagd. Volgens directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed heeft dat te maken met de afwikkeling van de verkoop aan de belegger, de bouwmarkt die onder druk staat én de grote druk op het ambtelijk apparaat. ,,Daardoor kost het veel tijd om alles goedgekeurd te krijgen bij de gemeente", aldus Gremmen. Aannemer is Stam + De Koning Bouw, net als SDK een dochteronderneming van VolkerWessels. 

Lees verder na de foto

Volledig scherm
Het ontwerp van (vlnr) Sixty5 (halverwege met de bouw), The Fizz (net gestart) en Next (bouw begint in najaar) op Strijp-S aan de Philitelaan in Eindhoven. © Michel Theeuwen

De bouwer is momenteel al actief op onder meer Strijp-S waar de woontorens Sixty5 en The Fizz worden gebouwd aan het spoor. Sixty5 (Philitelan 65) is ongeveer tot de helft gevorderd, de rest volgt getrapt. De 105 grotere appartementen zijn verkocht aan Reggeborgh dat ze gaat verhuren in het duurdere segment. De bouw van The Fizz ernaast is net begonnen. Daar heeft IC Campus de 199 kleine appartementen gekocht voor de verhuur aan studenten en jongeren. 

Lees verder na de foto

Volledig scherm
Op de kop van Strijp-S in Eindhoven, tussen Philitelaan en spoor, bouwt Stam + De Koning Bouw voor Spoorzone BV drie gebouwen: Sixty5 (halverwege), The Fizz (net begonnen) en Next (start dit najaar). © Michel Theeuwen

De bouw van Next, de derde toren (75 meter hoog) tussen Philitelaan en spoor, start dit najaar. Hier komen behalve de 60 koopappartementen (in prijs variërend van 300.000 tot 1,5 miljoen euro) ook nog 100 huurwoningen. Als vierde bouwplan aan het spoor ontwikkelt Spoorzone BV (waarvan SDK onderdeel is) ook nog een kantoorpand van 10.000 vierkante meter.  

Net na de vakantie begint aan het Marconiplein de sanering van enkele plekjes vervuiling en daarna de bouw. De oplevering van De Bakermat volgt dan in 2022. Het ontwerp van het kleurrijke pand is een samenwerking van designer Maarten Baas en architecten van bureau Van Aken. Zij maakten twee ontwerpen waaruit uiteindelijk het publiek in 2015 het winnende ontwerp heeft gekozen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7385 stemmen