Volledig scherm
© Politie Eindhoven

Flink aantal vuurwapens ontdekt in opslagbox in Eindhoven tijdens onderzoek naar drugslab

EINDHOVEN - Tijdens het onderzoek naar het in juli ontdekte drugslab aan de Heydaalweg in Eindhoven heeft de politie afgelopen dinsdag in een opslagbox in Eindhoven een flink aantal vuurwapens ontdekt.

In de opslagbox troffen rechercheurs 5 handvuurwapens, 3 automatische vuurwapens, 1 riotgun, 1 geweer, 2 slagwapens, geluidsdempers, pepperspray en een grote hoeveelheid munitie aan. 

De huurder van de opslagbox, een 45-jarige man uit Eindhoven, is donderdagochtend opgepakt door de politie. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab in een woning aan de Heydaalweg. In de woning werden ruim 200.000 xtc-pillen gevonden. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van wapenbezit en wapenhandel.

De aangetroffen wapens en munitie zijn in beslag genomen. Specialisten van de politie onderzoeken of de wapens mogelijk zijn gebruikt bij eerder gepleegde misdrijven.

De 45-jarige Eindhovenaar zit vast en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank.

Woning gesloten

Voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij het drugslab aan de Heydaalweg werden in juli al twee verdachten op heterdaad opgepakt. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar worden wel nog verdacht, aldus de politie. De woning waarin het lab werd ontdekt is voor de duur van een jaar gesloten.

De politie wil in het belang van dit onderzoek niet bekendmaken waar de opslagbox staat, maar in elk geval niet bij het pand aan de Heydaalweg. 

ED nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
© Politie Eindhoven
Volledig scherm
© Politie Eindhoven
Volledig scherm
© Politie Eindhoven
Volledig scherm
© Politie Eindhoven
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven