Mari de Bijl.
Volledig scherm
PREMIUM
Mari de Bijl. © Joost Hoving

Flitsdate met een scharrelende das

ColumnDe bomen doemen langzaam op uit de duisternis. Op een onverwachte plek ratelt een late nachtzwaluw. Waarom houdt deze bijzondere vogel die zang zo lang vol? Over een paar weken vertrekt-ie weer naar het zuiden. Ik fiets door en kom uit bij een pas gemaaid weiland. Het gras ruikt naar vroeger; naar hooi in het hart van de zomer.

 1. Bert Tip beschrijft in nieuwe boek industriële voetafdruk van Philips in Nederland
  PREMIUM

  Bert Tip beschrijft in nieuwe boek indu­striële voetafdruk van Philips in Nederland

  Ooit geweten dat Philips een mosselpellerij had in Zeeland? Of dat Helmondse medewerksters hun fabriek bezetten omdat ze niet naar Eindhoven wilden? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe boek 'Philips in Nederland' van Philipsman Bert Tip. Zelf noemt hij het een bladerboek. Met veel historische foto's uit het archief van de 'cumpany' en interviews met oud-topmannen. Oud-Philipsgedienden kunnen herinneringen ophalen, nieuwe generaties - ook expats want het boek is tweetalig - kennismaken met het verleden.
 2. PSV schaalt op en gaat per duel bijna 9.000 toeschouwers toelaten in Philips Stadion

  PSV schaalt op en gaat per duel bijna 9.000 toeschou­wers toelaten in Philips Stadion

  PSV gaat de komende drie thuisduels in de eredivisie bijna 9.000 mensen toelaten in het Philips Stadion. Dat heeft de clubleiding besloten in overleg met alle officiële instanties, waaronder de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant. ,,We zijn wat betreft het toeschouwersaantal conservatief begonnen en rekken nu het aantal iets op”, zegt commercieel directeur Frans Janssen over deze stap. ,,Alle geldende veiligheidsnormen konden en kunnen we nakomen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven