Volledig scherm
Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska zijn winnaar van de Foederer Talent Award. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Foederer Talent Award voor videoprojectie op Student Hotel in Eindhoven

EINDHOVEN - Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska hebben de Foederer Talent Award 2018 gewonnen. Ze mogen dit jaar en volgend jaar met een eigen project meedoen aan Glow.

De winnende videoprojectie van Van Meerendonk en Zybinska, beiden in 2016 afgestudeerd aan kunstacademie St. Joost in Breda, is tijdens de komende editie van lichtfestival Glow te zien op de voorgevel van het Student Hotel aan het Stationsplein in Eindhoven. Het kunstenaarsduo mag bovendien een zelfstandig project maken voor de volgende editie van Glow in 2019. 

Studentenkamers

In de winnende videoprojectie wordt de gevel van het hoge gebouw in vier etages verdeeld die ieder een studentenkamer voorstellen. Steeds wordt er ingezoomd op één van de vier etages waarbij het publiek een inkijkje krijgt in het dagelijkse leven van een student, uiteraard met een onverwachte wending. Voor de wedstrijd waren ruim honderdvijftig inzendingen binnengekomen. 

Student Hotel

Het winnende project was één van de acht projecten die de finale haalden. Deze acht werden beoordeeld door een jury met mensen uit de organisatie van Glow, het Eindhovense accountants-en adviesbedrijf Crowe Foederer (voorheen Crowe Horwath Foederer) de naamgever van de wedstrijd en de TU/e, voor het eerst partner in de talentenwedstrijd. De jury prees het winnende project voor de duidelijke en herkenbare verhaallijn, de technische uitvoerbaarheid en het feit dat de 80 meter hoge gevel van het Student Hotel op zo'n goede manier is geïntegreerd in het project.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven