Volledig scherm
Team FHICTchaingers maakt jongeren bewust over pensioen met behulp van micro transacties. © Fontys

Fontys Hogeschool ICT wint eerste prijs in grootste Blockchain Hackathon ter wereld

EINDHOVEN - Het team van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, De FHICTchaingers, heeft gewonnen in de grootste Blockchain Hackathon ter wereld. Het team probeert met hun idee jongeren bewust te maken over hun pensioen, dat microtransacties kunnen aanvullen.

Het toernooi voor techneuten vond plaats in de voormalige suikerfabriek in Groningen tussen 5 en 8 april. Vier dagen en nachten gingen 700 tech-pioniers van over de hele wereld, verdeeld in 63 teams, aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen. Zo ook het team van Fontys. Zij gingen met de eerste prijs naar huis in de categorie 'Future of Pensions'.

Microtransacties

De FHICTChaingers bestaande uit studenten, alumni en een docent wil met hun idee aantonen dat microtransacties kunnen bijdragen aan een pensioen. ,,Bijvoorbeeld bij het ontvangen van statiegeld, inleveren van oude mobieltjes en verschil in stroomtarieven kan je beslissen om het statiegeld te ontvangen of dit te laten storten in je pensioenfonds", legt het team uit. Dit kan door slim gebruik te maken van technologie.

De juryleden waren erg enthousiast over het idee. Hierin zat onder meer de staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken Raymond Knops en Prins Constantijn van Oranje-Nassau.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven