Volledig scherm
PREMIUM
Minister Wouter Koolhaas (midden) is in gesprek met Nienke Meijer en Thom de Graaf bij de opening van het studiejaar van Fontys in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Fontys opent studiejaar: 'Onderwijs en bedrijven moeten leven lang leren bevorderen'

EINDHOVEN - Voor succes in de 21e eeuw moet je jezelf steeds opnieuw durven uitvinden en jezelf een leven lang blijven ontwikkelen. Die leercultuur moeten overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio samen tot stand brengen. Dat was de boodschap van bestuursvoorzitter Nienke Meijer van Fontys tijdens de opening van het studiejaar 2018-2019 in Eindhoven. 

De toespraak die minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarna hield vanaf het Fontys-podium sloot naadloos aan op Meijers pleidooi. Veranderingen gaan snel en de toekomst is onzeker, dus blijven leren is nodig om niet achterop te raken. In het najaar komt de D66-minister samen met minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) met een plan om te bevorderen dat mensen zich blijven ontwikkelen. „Een paar elementen daaruit zijn de samenwerking tussen onderwijs en bedrijven verbeteren én mensen meer de individuele regie over hun eigen loopbaan te geven", zei Koolmees na afloop. Voor het plan is 200 miljoen euro beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7469 stemmen