Volledig scherm
Diego Armando Maradona ontmoet Ruud Gullit tijdens de eredivisiewedstrijd van PSV tegen AZ. © ANP

Foto's: Maradona ziet PSV winnen onder het genot van een sigaartje

EINDHOVEN - Het blijft bijzonder: één van de grootste - en kleinste - voetballers die deze aardbol rijk was, vertoeft al dagen in deze regio. Trainer Diego Armando Maradona is met zijn ploeg FC Fujairah namelijk op trainingskamp in Mierlo. Onder het toeziend oog van de Argentijn versloegen de Eindhovenaren AZ zaterdagavond met 3-2.


Eerder deed 'pluisje' inkopen bij de HEMA in Mierlo en liet hij een kapper uit Enschede pardoes in de kou staan. Ja, de voormalig wereldkampioen (WK 1986) houdt de gemoederen bezig. Zolang de 56-jarige Argentijn in Nederland te vinden is, zal de 'Maradonagekte' vermoedelijk niet afnemen.

Hij kent een zeer opmerkelijke trainersloopbaan, zoals niets rond de Argentijn saai en normaal is. Maradona was kort na het beëindigen van zijn spelersloopbaan even trainer van Textil Mandiyú en Racing Club in eigen land, maar besloot al snel dat het trainersvak niets voor hem was. 

In 2008 werd hij op verzoek van de Argentijnse spelers benoemd tot bondscoach van Argentinië, maar na de deceptie op het WK 2010 (4-0 verlies tegen Duitsland in de kwartfinales) werd hij ontslagen. Daarna was Maradona nog coach van Al Wasl in de Verenigde Arabische Emiraten in het seizoen 2011/2012. Vorige maand begon hij als trainer van Fujairah. 

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Een woning in Woensel als DDW-tentoonstellingsruimte

    Een woning in Woensel als DDW-ten­toon­stel­lings­ruim­te

    EINDHOVEN - Zoals veel goede ideeën ontstond ook deze tijdens een borrel. Iris van Daalen en Ruben Thier (samen het Eindhovense ontwerpduo ThierVanDaalen) spraken afgelopen zomer tijdens een ontmoeting van de Dutch Design Foundation met Katja Lucas en Rafaëlla Vandermühlen van die organisatie. Thier: "Gesproken werd er onder meer over de komende DDW en hoe mooi het zou zijn als tijdens die week een compleet huis dienst zou kunnen doen als expositieplek." 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven