Politiechef van politie Oost-Brabant Frans Heeres stopt eind dit jaar. Hij was sinds augustus 2011 de baas van de politie in deze regio. Heeres gaat een landelijke functie binnen de politie vervullen.
Volledig scherm
Politiechef van politie Oost-Brabant Frans Heeres stopt eind dit jaar. Hij was sinds augustus 2011 de baas van de politie in deze regio. Heeres gaat een landelijke functie binnen de politie vervullen. © Politie Oost-Brabant

Frans Heeres (60) stopt als politiechef Oost-Brabant

EINDHOVEN - Politiechef van eenheid Oost-Brabant Frans Heeres (60) legt zijn functie eind dit jaar neer. Hij gaf ruim acht jaar leiding aan de politie in deze regio. 

Heeres stopt omdat hij na vele jaren in het zuiden van het land te hebben gewerkt als politiechef ‘graag de bakens wil verzetten’, aldus een woordvoerder. Hij krijgt per 1 januari landelijk de verantwoordelijkheid over gebiedsgebonden politiezorg. 

Heeres was de baas van de politie in Oost-Brabant sinds augustus 2011. Daarvoor had hij de leiding over het korps Midden- en West-Brabant (Tilburg en Breda). Voor zijn aantreden in 2003 in Tilburg was hij districtchef bij het politiekorps Haaglanden. Heeres begon zijn politiecarrière bij de regionale politie Rotterdam-Rijnmond.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven