Volledig scherm
Illustratie: Mark Reijntjes

Fusies op til bij lokale omroepen

EINDHOVEN/HELMOND - Om te overleven moeten lokale omroepen veel meer samenwerken en waar nodig fuseren. Gemeenten moeten veel vaker gebruik maken van de lokale omroep en partijen samenbrengen.

Dat vindt de OLON (Organisatie Lokale Omroepen in Nederland) die signaleert dat een derde van de omroepen op omvallen staat.

Hoewel veel omroepen in zwaar weer zitten, beknibbelen maar weinig gemeenten in de regio aan de subsidie, blijkt uit een rondgang van het ED. De gemeenten hebben met OLON afgesproken 1,30 euro per huishouden over te maken voor de lokale omroep. Dat geld zit in de uitkering van het rijk maar dat is niet geoormerkt, zodat een gemeente in beginsel vrij is om zelf te bepalen wat er met het geld gebeurt. De meeste gemeenten hanteren echter de norm.

Een overzicht van de lokale omroepen in Zuidoost-Brabant:Lokale omroepen in de regio weergeven op een grotere kaart

 1. Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg
  VIDEO

  Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg

  ADELAIDE/EINDHOVEN - Solar Team Eindhoven is vrijdag over de finish gekomen van de World Solar Challenge, een wedstrijd voor auto’s die op zonne-energie rijden. De wagen passeerde als derde de eindstreep in Adelaide, en moet nu wachten op de officiële uitslag. Op zaterdag worden de wagens gekeurd door een jury, op zondag wordt de eindstand van de race bekendgemaakt. De Brabanders zelf hebben er alle vertrouwen in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (1%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (29%)
8573 stemmen