Illustratie: Mark Reijntjes
Volledig scherm
Illustratie: Mark Reijntjes

Fusies op til bij lokale omroepen

EINDHOVEN/HELMOND - Om te overleven moeten lokale omroepen veel meer samenwerken en waar nodig fuseren. Gemeenten moeten veel vaker gebruik maken van de lokale omroep en partijen samenbrengen.

Dat vindt de OLON (Organisatie Lokale Omroepen in Nederland) die signaleert dat een derde van de omroepen op omvallen staat.

Hoewel veel omroepen in zwaar weer zitten, beknibbelen maar weinig gemeenten in de regio aan de subsidie, blijkt uit een rondgang van het ED. De gemeenten hebben met OLON afgesproken 1,30 euro per huishouden over te maken voor de lokale omroep. Dat geld zit in de uitkering van het rijk maar dat is niet geoormerkt, zodat een gemeente in beginsel vrij is om zelf te bepalen wat er met het geld gebeurt. De meeste gemeenten hanteren echter de norm.

Een overzicht van de lokale omroepen in Zuidoost-Brabant:Lokale omroepen in de regio weergeven op een grotere kaart

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang kwam alsnog snel rond.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven