Volledig scherm
PREMIUM
Het verhaal van Tom van den Nieuwenhuijzen bracht Dorien Bos ertoe om toch maar door de dokter te gaan. Ze bleken allebei een melanoom te hebben. © Foto Ruud Voest

‘Ga altijd naar de dokter met een verdachte moedervlek’

EINDHOVEN - Tom van den Nieuwenhuijzen, voormalig politicus in Eindhoven en wethouder in Son, ging toch maar eens naar de huisarts met een verdachte moedervlek, en onmiddellijk gingen de alarmbellen af. Hij deelde een hartenkreet op Twitter: ga bij twijfel naar de dokter. Voor Dorien Bos was het een even beslissend als noodzakelijk zetje in de rug.

Hij zat er al jaren, bovenop zijn rechterbiceps. Een kleine, niet eens zo opvallende moedervlek in de vorm van een achtje. ,,Als ik op foto’s terugkijk, zie ik hem in 2008 al terug”, vertelt Tom van den Nieuwenhuijzen (37). ,,De ene helft van het achtje groeide wat, en veranderde langzaam van vorm. Zo langzaam dat ik het eerst niet eens doorhad, omdat ik elke dag mijn eigen lichaam zie.” Toch sijpelde er heel langzaam wat twijfel door. Misschien moest hij er toch eens naar laten kijken. ,,Maar dat staat dan helemaal onderaan je to-dolist. Bij de dingen die er uiteindelijk nooit van komen.” Tot het moment dat hij dit voorjaar bij een borrel van zijn nieuwe werk aan iemand werd voorgesteld. ,,Hij was 39, en sinds zes maanden weduwnaar. Zijn man was overleden aan een melanoom. Zes weken na de diagnose...”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven