De Gagelstraat in Eindhoven met rechts het TAC dat deels behouden blijft. De vraag is wat er met deze oude cultuurhistorisch belangrijke straat gaat gebeuren als links de Victoriatoren gebouwd wordt. Ook een deel van het TAC wordt vervangen door nieuwbouw.
Volledig scherm
De Gagelstraat in Eindhoven met rechts het TAC dat deels behouden blijft. De vraag is wat er met deze oude cultuurhistorisch belangrijke straat gaat gebeuren als links de Victoriatoren gebouwd wordt. Ook een deel van het TAC wordt vervangen door nieuwbouw. © Michel Theeuwen

Gagelstraat Eindhoven moet ‘terugkomen’ in nieuwbouw, zegt college B en W

EINDHOVEN - De Gagelstraat is een cultuurhistorisch belangrijk oud straatje in Eindhoven. In de nieuwbouw in het Emmasingelkwadrant verdwijnt een deel van de straat. Maar het college van B en W overlegt momenteel wel met ontwikkelaars hoe een verwijzing naar de oude weg opgenomen kan worden in de plannen. 

  1. Buitenaardse wezens moeten voor gezelligheid zorgen in winkelcentrum Eckart

    Buitenaard­se wezens moeten voor gezellig­heid zorgen in winkelcen­trum Eckart

    Trots wijzen Risiano Ramlal en Rosita Chen van basisschool Tweelingen het door hen beschilderde stukje vliegende schotel aan tijdens de onthulling van het kunstwerk in winkelcentrum Eckart in de Orionstraat. Onder de oplichtende UFO is een ontmoetingsplek gecreëerd met verschillende zitjes. Deze worden al meteen tijdens de onthulling getest door de bewoners van seniorenflat Andromedaplaats, de buren van het winkelcentrum die ook meehielpen aan het kunstwerk.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven