Volledig scherm
Beeld vanuit de trein, waar zwaarbewapende agenten zijn binnengekomen. © ED

Gearresteerde man station Eindhoven is verdachte (24) in onderzoek schietpartij Dordrecht

updateEINDHOVEN - De man die donderdagavond werd aangehouden op het station in Eindhoven is een 24-jarige inwoner van Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Dordrecht op vrijdag 18 oktober. Hierbij raakte een 17-jarige jongen zwaargewond. 

De schietpartij was aan de Zuilenburg. Het slachtoffer liep met een vriend over straat toen hij beschoten werd. De daders lieten de jongen achter. Inmiddels gaat het goed met het slachtoffer. 

De 24-jarige Dordtenaar is de derde verdachte die wordt aangehouden in de zaak. Eerder werden al twee Dordtenaren (19 en 35) opgepakt.

De politie hield donderdagavond een man aan. Enkele perrons werden ontruimd en agenten doorzochten twee treinen. Het bleek dat de gezochte man in de tweede trein zat. Hij werd aangehouden op het station. Het treinverkeer lag tijdens de actie stil.

Zwaarbewapende agenten

Met onder meer honden doorzochten agenten de trein die uit de richting Den Haag, Rotterdam, Breda en Tilburg kwam. 

De man werd opgepakt door zwaarbewapende agenten van het Rapid Response Team. Reizigers vertelden dat alle reizigers hun handen omhoog moesten houden terwijl de agenten iedereen streng aankeken.

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven