Volledig scherm
Het gebied tussen Eindhoven Airport (achter) en Flight Forum (voorgrond) in Eindhoven verdient een betere inrichting, vinden overheden en bedrijven. © Ronald Otter

Gebied rond Eindhoven Airport moet ‘prettiger’, komende maanden wordt een plan gemaakt

EINDHOVEN - Het gebied tussen Eindhoven Airport, vliegbasis Eindhoven, Beatrixkanaal en Flight Forum moet aantrekkelijker worden voor gebruikers en bezoekers. Dat vinden Eindhoven Airport, de vliegbasis, ondernemers, de gemeente Eindhoven en de provincie. Gezamenlijk gaan zij de komende maanden plannen ontwikkelen hiervoor.  

Bedrijventerrein Eindhoven Airport is de entree voor veel reizigers die op Eindhoven landen én er werken duizenden mensen. Het gebied is aan vernieuwing toe, zodat er het prettiger wordt om er te vertoeven, vooral ook voor voetgangers en fietsers.  Tijdens drie workshops gaan ondernemers, gebruikers en eigenaren nadenken over een betere invulling van de openbare ruimte. De voorstellen die daaruit voortkomen dienen als basis voor een in april te verschijnen ontwikkelingsvisie. Flight Forum heeft onlangs een masterplan gepresenteerd waarbij ook voorstellen voor de bereikbaarheid en inrichting van het gebied zijn opgenomen. 

Bereikbaarheid

,,Het gebied rond Eindhoven Airport is op het moment niet een visitekaartje voor de stad en de Brainport-regio. Ook de bereikbaarheid laat te wensen over. Om deze economische toplocatie te verbeteren is samenwerking met alle betrokken partijen essentieel. Met de input van bedrijven en bezoekers willen we een volgende stap zetten”, aldus Eindhovens wethouder Monique List.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6980 stemmen