Volledig scherm
PREMIUM
Een jeugdhulpverlener in gesprek met een meisje. © Roos Koole/ANP

Gebruik jeugdzorg in Zuidoost-Brabant lager dan landelijk

EINDHOVEN/HELMOND - Jongeren in Zuidoost-Brabant maken, vergeleken met de rest van Nederland, iets minder gebruik van jeugdzorg. Alleen Geldrop-Mierlo zit met 10,84 procent jongeren in zorg net boven het landelijk gemiddelde van 10,77 procent.

Best is tweede op de lokale ranglijst met 10,37 procent. In Someren is het percentage jongeren met jeugdzorg het laagst met 6,34 procent. Naast Someren doen ook de gemeenten Asten (6,50 procent), Laarbeek (6,80) en Son en Breugel (6,96) het relatief goed. Eindhoven en Helmond blijven met respectievelijk 9,14 en 8,16 procent onder het gemiddelde. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen