Volledig scherm
Tanja Mlaker, directeur Stichting Cultuur Eindhoven.

Gedonder bij Stichting Cultuur Eindhoven, helft personeel is vertrokken

EINDHOVEN - Anderhalf jaar na de start verkeert de Stichting Cultuur Eindhoven al in problemen. Bij de organisatie die tientallen miljoenen subsidiegeld verdeelt, is de helft van het personeel vertrokken.

Dit melden betrouwbare bronnen aan het ED. Drie medewerkers zijn gedwongen om op te stappen. Een andere medewerker heeft zich solidair met hen verklaard en is uit eigen beweging vertrokken. Eind vorig jaar hadden medewerkers bij de directie en de raad van toezicht aangekaart dat zaken bij de stichting in hun ogen niet goed liepen. De medewerkers zetten vraagtekens bij de toekenning van subsidies. Sommige regelingen en procedures zouden niet goed zijn toegepast.

80 miljoen
De Eindhovense gemeenteraad besloot in 2015 de uitvoering van het cultuurbeleid onder te brengen in een aparte organisatie. De stichting heeft tot 2020 ruim 80 miljoen euro te verdelen. Dat geld gaat naar grote en kleine culturele organisaties en naar projecten. De aanvragen worden beoordeeld door de SCE. De bedoeling van de politiek was dat het cultuurbeleid zou verbeteren. Dat is niet het geval vonden vijf van de acht medewerkers die zich in december meldden bij directeur Tanja Mlaker. Veel zou bij het oude zijn gebleven. Ruimte voor nieuwe initiatieven zou er amper zijn. Kritiek is er ook op de wijze van leidinggeven van Mlaker.

Tanja Mlaker wil alleen bevestigen dat vier voormalige ambtenaren niet meer werkzaam zijn bij de stichting.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven