Volledig scherm
PREMIUM
De vrijwilligers van het Humanitas-project Gevaarlijke Liefde overhandigden dinsdagavond een petitie op het stadhuis, in de hoop dat hun project alsnog niet wordt wegbezuinigd. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Geen geld meer voor voorlichting over sexting en loverboys op scholen in regio Eindhoven

EINDHOVEN - Welzijnsorganisatie Lumens, zorginstelling Archipel en vrijwilligersorganisatie Humanitas maken zich zorgen over de manier waarop de gemeente Eindhoven bezuinigt op zorg en welzijn. Ze doet dat volgens hen ondoordacht. Zo wordt het preventieproject Gevaarlijke Liefde van Humanitas wegbezuinigd, dat jongeren waarschuwt voor de gevaren van sexting en pooiers.

De drie organisaties - wier vrijwilligers en medewerkers actief zijn in de hele regio Eindhoven - roepen de gemeente  Eindhoven op om haar beperkte budget op een slimme manier in te gaan zetten. Dat kan volgens hen door samenwerking tussen organisaties onderling te stimuleren. Dinsdagavond spraken deze en andere organisaties in tijdens een raadsbijeenkomst, die op initiatief van de SP werd gehouden. ,,Bekijk zaken niet als een pure inkooprelatie. Door bundeling van krachten kan je met hetzelfde geld veel meer doen", zei Eppie Fokkema, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Archipel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven