Volledig scherm
Brand bij de Grote Beek in Eindhoven. © Bert Jansen

Geen gewonden bij brandje in Woenselse Poort Eindhoven

EINDHOVEN - In de kamer van een cliënt van de Woenselse Poort in Eindhoven, onderdeel van de GGzE op het terrein van de Grote Beek, heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een brandje gewoed. Hierbij raakte volgens een woordvoerder van de GGzE niemand gewond. 

In de kamer van de cliënt stond kleding in brand. Het is volgens de woordvoerder onduidelijk hoe het vuur is ontstaan: of het is aangestoken of er was sprake van een ongelukje. De brand woedde in een kamer van de afdeling resocialisatie van de forensisch psychiatrische kliniek aan de Boschdijk; niet de zwaarst beveiligde afdeling waar tbs-cliënten verblijven.

De brandweer bluste het brandje. Ambulance en politie gingen ook ter plekke, maar hoefden niet in actie te komen. ,,Mogelijk dat de bewoner wat rook heeft ingeademd, maar hij hoefde daarvoor niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht”, aldus de woordvoerder. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven