Het Regentenkwartier aan de Lichtstraat/Willemstraat in Eindhoven op een archieffoto.
Volledig scherm
Het Regentenkwartier aan de Lichtstraat/Willemstraat in Eindhoven op een archieffoto. © Kees Martens

Geen parkeerpas voor bezoekers Lichtstraat in Eindhoven

EINDHOVEN - Bewoners van de Lichtstraat in Eindhoven krijgen geen bezoekerspassen om gratis te parkeren. De Raad van State oordeelt dat ze daar geen recht op hebben. 

De Ventoseflat aan de Mathildelaan/Vonderweg in Eindhoven.
Volledig scherm
De Ventoseflat aan de Mathildelaan/Vonderweg in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Eerder had de rechtbank in Den Bosch gemeend dat de bewoners van de appartementen tussen de Willemstraat en het Victoriapark wel zo'n bezoekersvergunning moesten kunnen aanvragen. Net als de huurders van de Ventoseflat aan Mathildelaan. De bezwaarmaker heeft zelfs al een nieuwe kaart gekregen. Daarmee kunnen bezoekers digitaal aangemeld worden. 

Maar die moet weer ingeleverd worden, vindt de Raad van State. Er is immers een groot verschil tussen de Ventoseflat en de Lichtstraat. De bewoners van de eerste hebben géén eigen parkeerplaatsen, die van de tweede wel. Dat de hele parkeergarage onder de  Lichtstraat verhuurd of verkocht is, is een keuze waar de gemeente niet verantwoordelijk voor is.

Bewoners van de flatgebouwen hebben al eerder geklaagd dat hun bezoek nergens de auto kwijt kan. Althans niet zonder te betalen. De gemeente vindt dat de appartementen zo centraal gelegen zijn dat bezoekers maar met het openbaar vervoer naar hun bestemming moeten komen. De nieuwe regels voor woningbouwprojecten spelen daar ook steeds meer op in.  

Eindhoven Wooncomplex Lichtstraat met appartementen aan Willemstraat.
Volledig scherm
Eindhoven Wooncomplex Lichtstraat met appartementen aan Willemstraat. © Kees Martens

In samenwerking met indebuurt Eindhoven