Volledig scherm
PREMIUM
Het Floraplein in Eindhoven. De twee appartementencomplexen op de hoek met de Floralaan West (linksboven) blijven staan. Woonbedrijf wil de gaan renoveren (archieffoto). © Ronald Otter

Geen sloop maar renovatie flats Wooninc. aan Floraplein in Eindhoven

EINDHOVEN - De twee flatgebouwen van Wooninc. aan het Floraplein in Eindhoven blijven staan. In plaats van sloop kiest de corporatie nu toch voor renovatie en verduurzaming. Die start waarschijnlijk eind 2020. 

Quote

Het is heel prettig dat ik nog even kan blijven. Het is hier goedkoop wonen. En dit is een prima woning op een prima plek. Ik vind het ook beter dat Wooninc. deze appartemen­ten niet plat gaat smijten.

Maud Koetse, Bewoonster flat Floraplein

Dat betekent dat veel bewoners sowieso nog een jaar kunnen blijven wonen; zij hebben tijdelijke contracten, direct via Wooninc. óf via leegstandsbeheerder HOD. Anderen weten al dat ze nu voor onbepaalde tijd mogen blijven. Zoals Alisa Lamboui en Imad Basric. Het jonge stel is zelfs al aan het schilderen gegaan. ,,Want we hebben te horen gekregen dat we kunnen blijven, ook als ze gaan verbouwen. Misschien dat we wel een andere flat krijgen, maar voor ons is het genoeg om aan de slag te gaan”, aldus Basric. 

Voor Maud Koetse betekent het dat ze anti-kraak via HOD tot eind volgend jaar mag blijven wonen. ,,Het is heel prettig dat ik nog even kan blijven. Het is hier goedkoop wonen. En dit is een prima woning op een prima plek. Ik vind het ook beter dat Wooninc. deze appartementen niet plat gaat smijten.” Ze kent wel mensen die verhuisd zijn vanwege de sloop en die wellicht liever waren gebleven. De huurders met vaste contracten die hier al tientallen jaren wonen waren maandagmiddag niet thuis. 

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven