Studenten van Summa Zakelijke dienstverlening aan de slag in het oefenbedrijf Office Group. Hier kunnen ze praktijkervaring opdoen nu er geen stageplekken beschikbaar zijn buiten de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten van Summa Zakelijke dienstverlening aan de slag in het oefenbedrijf Office Group. Hier kunnen ze praktijkervaring opdoen nu er geen stageplekken beschikbaar zijn buiten de deur. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Geen stageplek voor duizend mbo’ers van Summa College: studenten runnen oefenbedrijf

EINDHOVEN - Veel mbo-studenten komen door corona niet aan een stageplek. Dit ondanks de inspanningen van de gemeente Eindhoven en het bedrijfsleven. Zo'n 1000 studenten van het Summa College zitten zonder.

  1. Deze tieners schrikken niet terug van stage en werk in de frontlinie: ‘Ik heb in deze periode mijn zorggevoel gevolgd’
    PREMIUM

    Deze tieners schrikken niet terug van stage en werk in de frontlinie: ‘Ik heb in deze periode mijn zorggevoel gevolgd’

    DEN BOSCH/ZALTBOMMEL/NULAND - Het zijn nog maar broekies en meteen worden ze voor de leeuwen gegooid tijdens hun stage in de zorg. Maar juist nu willen de studenten van het Koning Willem I College hun steentje bijdragen. Luisteren naar de eenzame coronapatiënt die het even niet meer ziet zitten en delen in de vreugde van degene die weer wat stapjes buiten kan zetten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven