Volledig scherm
Boeing 787 Dreamliner van TUI op Eindhoven Airport © Michael-Dennis Biemans

Geen vluchten uitgevallen op Eindhoven Airport door vliegverbod Boeing 737 MAX 8

EINDHOVEN - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ondervindt geen hinder aan het verbod op de Boeing 737 MAX 8, dat dinsdagavond om 20.00 uur is ingegaan. De enige maatschappij die weleens met dit type op Eindhoven vloog is TUI. Die reisorganisatie heeft dinsdag andere vliegtuigen ingehuurd, om de uitval van de drie MAX 8-vliegtuigen op te vangen. 

De Nederlandse overheid en even later ook de Europese luchtvaartorganisatie EASA besloten dinsdag tot een vliegverbod van de Boeing 737 MAX 8 en MAX 9, na een tweede ongeluk in korte tijd met het nieuwe vliegtuig. Zondag stortte een vliegtuig van Ethiopian Airlines neer, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Vijf maanden eerder kwam een toestel van LionAir naar beneden.  

Nog niet veel maatschappijen vlogen met het nieuwe type toestel. In Eindhoven alleen TUI, zo weet een woordvoerder van het vliegveld. 

In de normale planning van Eindhoven Airport kwam de MAX 8 hier niet, vertelt een TUI-woordvoerder. Maar zodra een ander toestel uitviel, kwam het wel voor dat TUI een MAX 8 gebruikte om het gat in Eindhoven op te vullen. ,,We hebben nu wat geschoven in de vloot en extra toestellen ingehuurd. Als het goed is merken de reizigers er niet veel van.‘’

Schiphol

Op Schiphol Airport vlogen de MAX 8-toestellen veel vaker. In 2018 werd hier 508 keer zo'n vliegtuig ingezet. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7817 stemmen