Afsteken vuurwerk boven de Markt in Eindhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Afsteken vuurwerk boven de Markt in Eindhoven © FotoMeulenhof

Geen vuurwerkverbod of vuurwerkshow in Eindhoven

EINDHOVEN - Er komt in Eindhoven geen lokaal verbod op vuurwerk en ook een grote centrale vuurwerkshow ziet de gemeente niet zitten. Wel komt er een onderzoek naar een alternatieve vuurwerkshow. Bijvoorbeeld met lichtkunst.

Een lokaal verbod op vuurwerk in Eindhoven is niet te handhaven omdat er onvoldoende capaciteit is bij de politie en stadstoezicht. Ook vuurwerkvrije zones in de stad komen er niet, zo schrijft het college van B en W in een brief aan de raad. Volgens de gemeente is elders in het land gebleken dat het op heterdaad betrappen vrijwel onmogelijk is en dat het aantal meldingen van overlast niet terugloopt. Er wordt ook verwezen naar het Rijk dat volgens de gemeente niet beweegt om beter te faciliteren bij het instellen van een verbod.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven