Frans Verhees en zijn vrouw Marie-José. Ze is bang dat ze straks niet meer bij SWZ terecht kan voor dagbesteding. Haar man  heeft een brief gestuurd naar de wethouder in de hoop dat er een oplossing komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Verhees en zijn vrouw Marie-José. Ze is bang dat ze straks niet meer bij SWZ terecht kan voor dagbesteding. Haar man heeft een brief gestuurd naar de wethouder in de hoop dat er een oplossing komt. © Juan Vrijdag / DCI Media

Gehandicapten in tranen omdat hulp wegvalt; dagbesteding en begeleiding van meer dan duizend Eindhovenaren op de schop

EINDHOVEN - Meer dan duizend Eindhovenaren die vanwege een handicap of ziekte dagbesteding en begeleiding krijgen wacht vanaf 1 april een onzekere periode. Zij kunnen hun vertrouwde zorgaanbieder verliezen en worden gekort op hun dagbesteding. 

  1. Meer bewustwording van en bekendheid over niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
    SWZ

    Meer bewustwor­ding van en bekendheid over niet-aangeboren hersenlet­sel (NAH)

    Niet-aangeboren hersenletsel (NAH): de kans is groot dat je je afvraagt wat dit precies betekent. Misschien heb je zelfs nog nooit van de aandoening gehoord. Toch krijgen in ons land jaarlijks zo’n 140.000 Nederlanders te maken met NAH, bijvoorbeeld omdat ze een zwaar ongeluk, een hersenaandoening of een beroerte (CVA) hebben gehad. Zo’n 40.000 mensen houden zelfs blijvende beperkingen over aan het hersenletsel. Relatiemanagers Monica van der Meer en Marian Smits, beiden verbonden aan het landelijke behandelprogramma Hersenz, werken aan het creëren van meer bewustwording van en bekendheid over de aandoening, zodat mensen met NAH en hun omgeving eerder en beter geholpen kunnen worden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven