Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Eindhoven heeft de huishoudelijke hulp voor zieken en ouderen versoberd. Foto ter illustratie. © ANP

Geheime afspraak: geen hulp voor ouderen in Eindhoven als hulp vakantie viert

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven blijkt een geheime afspraak te hebben gemaakt met de zorgaanbieders van huishoudelijke hulp. Zij hoeven ouderen en gehandicapten geen vervangende hulp aan te bieden als hun vaste hulp met vakantie is.

Deze 'vakantieregeling' geldt voor maximaal drie weken per jaar en is vastgelegd in de contracten met de zorgbedrijven. In de beschikking die Eindhovense cliënten thuis krijgen - in verband met het nieuwe beleid dat de gemeente sinds begin dit jaar doorvoert - wordt deze afspraak niet vermeld. ,,De gemeente indiceert dat er elke week hulp moet zijn en die wordt vervolgens niet geleverd", constateert oud-rechter Bert van 't Laar van ouderenbond KBO.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven