Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Eindhoven heeft de huishoudelijke hulp voor zieken en ouderen versoberd. Foto ter illustratie. © ANP

Geheime afspraak: geen hulp voor ouderen in Eindhoven als hulp vakantie viert

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven blijkt een geheime afspraak te hebben gemaakt met de zorgaanbieders van huishoudelijke hulp. Zij hoeven ouderen en gehandicapten geen vervangende hulp aan te bieden als hun vaste hulp met vakantie is.

Deze 'vakantieregeling' geldt voor maximaal drie weken per jaar en is vastgelegd in de contracten met de zorgbedrijven. In de beschikking die Eindhovense cliënten thuis krijgen - in verband met het nieuwe beleid dat de gemeente sinds begin dit jaar doorvoert - wordt deze afspraak niet vermeld. ,,De gemeente indiceert dat er elke week hulp moet zijn en die wordt vervolgens niet geleverd", constateert oud-rechter Bert van 't Laar van ouderenbond KBO.

  1. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
    PREMIUM
    Achtergrond

    Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

    Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven