Het Emmasingelkwadrant vanaf het PSV-stadion aan de Vonderweg in Eindhoven. Rechts het karkas. Daar moeten 900 woningen komen.
Volledig scherm
Het Emmasingelkwadrant vanaf het PSV-stadion aan de Vonderweg in Eindhoven. Rechts het karkas. Daar moeten 900 woningen komen. © Michel Theeuwen

Geld van Ollongren helpt bouw in Helmond en Eindhoven versnellen

EINDHOVEN - 19 miljoen euro krijgen de gemeenten Eindhoven en Helmond van het rijk om drie projecten met 2500 woningen mogelijk te maken en te versnellen. Daardoor kunnen onder meer al in 2021 woningen gebouwd worden aan de Castilliëlaan en de Vonderweg in Eindhoven en in centrum-noord in Helmond. 

  1. Groepsfase Europa League biedt dit jaar kleinere financiële extra voor PSV dan normaal

    Groepsfase Europa League biedt dit jaar kleinere financiële extra voor PSV dan normaal

    Als PSV er donderdagavond bij Rosenborg BK in zou slagen om zich te plaatsen voor de Europa League-groepsfase, dan houdt de club er minder geld over dan in andere jaren. Door het - zeer waarschijnlijk - ontbreken van de mogelijkheid om publiek toe te laten, gaan de potentiële verdiensten al behoorlijk omlaag. Daarnaast zorgen afspraken met de andere Nederlandse clubs (veranderagenda en coronabijdrage) voor lagere netto-inkomsten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven