Volledig scherm
Het Evoluon is inmiddels een rijksmonument. Wat moet er mee gebeuren? De gemeente Eindhoven organiseert een bijeenkomst over de toekomst van het gebouw. © Ton van de Meulenhof

Gemeente Eindhoven 'hoort' stad over Evoluon

EINDHOVEN - Wat wil de stad Eindhoven meegeven aan de eventuele kopers van het Evoluon? Dat is het onderwerp van een informatieavond op dinsdag 8 mei in het Stadhuis. 

Het initiatief voor de bijeenkomst komt van de PvdA-fractie in de gemeenteraad. Tijdens de informatieve vergadering zal ook eigenaar Philips iets vertellen over het verkoopproces. Nadrukkelijk wordt daar wel bij gezegd dat de verkoper niet zal ingaan op de plannen die tien partijen al hebben ingediend. Verder zullen ambtenaren de rol van de gemeente Eindhoven in het proces uit de doeken doen. 

De Henri van Abbestichting heeft inmiddels een brief aan het college van B en W gestuurd waarin de erfgoedwaakhond aandringt op het opstellen van een visie. Voorzitter Peter van den Baar maakt zich daarin zorgen over het ontbreken van 'randvoorwaarden' aan de verkoop en een visie op het rijksmonument en zijn omgeving. ,,Het lijkt ons niet meer dan logisch, dat de gemeente ook zelf een visie moet hebben op de vraag hoe de naaste omgeving van dit rijksmonument voor de stad ook in de toekomst de bijzondere uitstraling kan blijven behouden."

De Van Abbestichting en andere belanghebbende organisaties, zoals de Vrienden van het Evoluon, de stichting Behoud Wederopbouwarchitecteuur, zijn al uitgenodigd om op 8 mei (aanvang 18.00 uur) hun zegje te komen doen. Volgens de griffie van de gemeenteraad zijn ook anderen die hun mening willen laten horen welkom. Aanmelden moet via griffie@eindhoven.nl.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven