Volledig scherm
© Menno Boon

Gemeente Eindhoven moet café Swimmers bij zwembad de Tongelreep schadevergoeding betalen

EINDHOVEN - Het conflict tussen de gemeente Eindhoven en café Swimmers bij zwembad de Tongelreep gaat de gemeente een flinke smak geld kosten. Het gemeentebestuur stapte weliswaar zelf naar de rechter toen de eigenares van Swimmers, Barbara Spoorenberg eind maart van dit jaar haar zaak op slot deed. Maar volgens de rechter stond ze daarbij volledig in haar recht. 

Dat bleek woensdagmiddag voor het kantongerecht in Eindhoven, waar beide strijdende partijen beland zijn. Volgens kantonrechter G. Roeterdink heeft de gemeente een 'wanprestatie' geleverd in dit dossier en is Eindhoven 'nalatig' geweest.

Schadevergoeding

Beide partijen moeten nu met elkaar in overleg over de hoogte van de schadevergoeding die de gemeente moet betalen aan Swimmers. De gemeente heeft eerder een bod gedaan van 25.000 euro. Swimmers zelf heeft een vordering van zo'n 630.000 euro bij het gemeentebestuur op tafel gelegd. 

Uit een onafhankelijk onderzoek, verricht in opdracht van gemeente, blijkt dat er 'onmiskenbaar sprake is van aanzienlijke economische schade'. Daar zou een schadevergoeding van één tot vier ton tegenover moeten staan, zo staat in dat tot voor kort geheim gehouden onderzoek. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven