Volledig scherm
PREMIUM
Eikenprocessierups rukt enorm op. Zo ook hier in Horssen. Deze mensen hebben er ook last van en huren een bedrijf in die de rupsen weghalen. © Eveline Van Elk

Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente. 

,,We mogen niet preventief bestrijden in dit gebied”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen deze krant. Door de Wet Natuurbescherming mochten de eikenbomen aan de Tilburgseweg-Oost geen preventief bestrijdingsmiddel krijgen. De rupsen bleven daardoor snel voortplanten, wat voor een enorme toename zorgde de afgelopen maanden. ,,Dit is een hele vervelende en uitzonderlijke situatie.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen