Woningen aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Deze gemeentelijke monumenten mogen aan de binnen- en achterkant gewoon aangepast worden. Een kwestie van deregulering, aldus de gemeente Eindhoven.
Volledig scherm
Woningen aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Deze gemeentelijke monumenten mogen aan de binnen- en achterkant gewoon aangepast worden. Een kwestie van deregulering, aldus de gemeente Eindhoven. © Google Streetview

‘Gemeentelijke monumenten bijna vogelvrij’ door deregulering Eindhoven

EINDHOVEN - Ze zijn nog net niet vogelvrij, de 70 groepjes gemeentelijke monumenten die op de lijst ‘gedereguleerde monumenten’ staan in Eindhoven. Maar eigenaren hoeven geen vergunning aan te vragen als ze binnen of aan de achterkant iets willen veranderen. Voor de Henri van Abbestichting gaat dat veel te ver. 

 1. Burgemeester Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  Burgemees­ter Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sluit een complete lockdown in de strijd tegen het coronavirus niet uit. ,,We moeten nu echt onorthodox doorpakken om dat virus een halt toe te roepen. Er blijven weinig andere keuzes over dan harde maatregelen”, zei hij maandag in het radioprogramma 1Op1 van KRO-NCRV. Hoe lang een complete lockdown zou moeten voortduren, wil Jorritsma laten afhangen van adviezen daarover van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Outbreak Management Team (OMT).

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Familiedrama in Duizel: man (50) steekt zijn broer (55) dood
  Play

  Familiedra­ma in Duizel: man (50) steekt zijn broer (55) dood

 2. Gakpo of Gapko in Oranje? Bondscoach Aad zou een plekje inruimen voor de PSV 'er
  Play

  Gakpo of Gapko in Oranje? Bondscoach Aad zou een plekje inruimen voor de PSV 'er