Marco en Henk Vlemmix en Jan Walrecht (vlnr) van Bouwen in Eigen Beheer. Het adviesbureau uit Eindhoven begeleidde onder meer de bouw van deze woningen in het cpo-project Ja Natuurlijk (ontwerp: architecten  STUDIO-PLS) op Vredeoord in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco en Henk Vlemmix en Jan Walrecht (vlnr) van Bouwen in Eigen Beheer. Het adviesbureau uit Eindhoven begeleidde onder meer de bouw van deze woningen in het cpo-project Ja Natuurlijk (ontwerp: architecten STUDIO-PLS) op Vredeoord in Eindhoven. © Sem Wijnhoven/DCI Media

‘Gemeenten moeten burgers meer kans geven om zelf te bouwen via cpo’, zegt bureau Bieb uit Eindhoven

EINDHOVEN - Gemeenten moeten meer plaats inruimen voor cpo-bouwprojecten van groepen zelfbouwers. Die projecten zijn ook geschikt voor sociale koopwoningen en zelfs voor goedkope huurhuizen. Maar dan moeten gemeenten wel grond beschikbaar stellen. Korting kan helpen om de woningen ook betaalbaar te houden.

  1. Marathon Eindhoven mikt met titelsponsor ASML op groei: ‘Liever 5000 extra deelnemers dan een wereldrecord’
    PREMIUM

    Marathon Eindhoven mikt met titelspon­sor ASML op groei: ‘Liever 5000 extra deelnemers dan een wereldre­cord’

    EINDHOVEN - De marathon van Eindhoven mikt de komende jaren vooral op een flinke groei van het aantal deelnemers. Iedereen moet kunnen meedoen is het motto dat in nieuwe contracten met ASML en de gemeente is afgesproken. ,,We hoeven niet de snelste Keniaan te hebben”, zegt wethouder Stijn Steenbakkers (Sport). ,,We hebben liever vijfduizend extra deelnemers dan een wereldrecord", aldus marathondirecteur Remco Barbier.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven