Volledig scherm
ANP

'Genderdal op termijn energieneutraal'

EINDHOVEN - Na de sloop van de drie Aireyflats aan de Karel de Grotelaan, begin 2014, verrijst in de Gestelse wijk Genderdal een nieuw, duurzaam wooncomplex.

Het plan met 68 appartementen en 14 rijtjeswoningen past in het toekomstbeeld van Woonbedrijf om de karakteristieke wederopbouwbuurt voor 2035 geheel energieneutraal te maken. De eerste kleine stap in die richting zet de corporatie volgende week al. Dan krijgt jongerencentrum Your Choice zonnepanelen op het dak. Ook start een wervingscampagne om geschikte huurders te vinden voor de nieuwbouw, die medio 2015 klaar moet zijn. De appartementen voorzien zo veel als mogelijk – misschien zelfs helemaal – in hun eigen energiebehoefte. "We zoeken huurders die ook zelf waarde hechten aan duurzaamheid", verduidelijkt districtmanager Rob Bogaarts. "Een woning kan nog zo energiezuinig zijn, bewoners zullen zelf ook bewust moeten leven. Dat houdt niet op bij alleen de woning. Je kunt er bijvoorbeeld ook aan denken dat twee buren hun auto delen."

  1. Anonieme beller over dodelijk drugslab in Eksel is bekend bij politie Eindhoven
    PREMIUM
    Podcast

    Anonieme beller over dodelijk drugslab in Eksel is bekend bij politie Eindhoven

    EINDHOVEN/EKSEL - Een jaar na de vondst van drie overleden jongens in een Belgisch drugslab is nog steeds niet bekend wat zich daar heeft afgespeeld. Goed geïnformeerde bronnen melden aan de Brabantse Onderzoeksredactie van deze krant dat de politie inmiddels wel weet wie in de nacht van 28 op 29 januari 2019 naar de meldkamer belde met de mededeling dat er in Eksel ‘iets ergs’ was gebeurd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven