Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Rik Thijs en Mikke Leenders bij het tunneltje onder de Boutenslaan in Eindhoven dat een groenere toegang moet worden naar Genneper Parken. © Jean Pierre Reijnen

‘Genneper Parken moet bijdragen aan gezonde stad Eindhoven’

Foto'sEINDHOVEN - Verplaatsing van verkeerscentrum Leeuw uit Genneper Parken is voorlopig te kostbaar. Maar de gemeente Eindhoven wil waar mogelijk wel eerste stappen zetten op weg naar een ‘toekomstbestendig’ gebied, blijkt uit het nieuwe Position Paper Genneper Parken.

Het zijn twee uitersten in Genneper Parken in Eindhoven. Aan de ene kant het tunneltje onder de Boutenslaan, waar een stenen vlakte de toegang is tot het groen gebied. Aan de andere kant het beekje de Tongelreep dat onder de snelweg door de stad binnenkomt. ,,Dit is een mooi voorbeeld. Hier zou het pad gewoon rechtdoor langs de  Tongelreep naar Aalst-Waalre en de Hut van Mie Pils kunnen lopen. Die verbinding met het gebied de Groote Heide willen we graag leggen, Genneper Parken kan de poort tot het natuurgebied worden", vertelt gemeentelijk gebiedsmanager Mikke Leenders. Ook het tunneltje aan de Boutenslaan moet aangepakt worden, als daar binnenkort de riolering wordt vervangen. ,,Dan willen we tegelijkertijd de onderdoorgang groener en aantrekkelijker maken, voor mens en dier", aldus Leenders. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen